Home » Tak A "Waarland" » Generatie XI - XIb - Joop Zutt and Anna Ruiter

Generatie XI - XIb - Joop Zutt and Anna Ruiter

?

Johannes Gerardus (Joop...) Zutt *10-12-1924 

zv Jan Zutt en Geertruida Borst 

∞ (   ) Anna Ruiter 

dv 

Kinderen:

1. Gerda .....

2. Ria .......

3. Nelly ......

4. Joyce .....

 

Joop heeft de basisschool in Waarland doorlopen en hielp na de schooltijd zijn moeder met hun markt tuin en de groente winkel. Tijdens de Tweede Wereldoorlog dook hij onder in de Wieringermeer, maar hij werd gerund door de Duitse militaire politie en vervoerd naar Rusland. Hij was een werklozen als een SS-front soldaat, in het SS-uniform!

In 1945 ontsnapte hij en lopen kwam hij thuis na een risicovolle reis (zie: Joop Zutt in Toendertoid, 6 mei, 2001, blz. 42).

Hij trouwde Annie Ruiter en ze emigreerde na een paar maanden naar Brits Columbia in Canada. Hij werkte samen met boeren en in de winter als een houthakker.

Met Peter Van de Kroft (uit Hillegom, Nederland) nam hij een ????? zakelijke handel over ,en verhuisde hij naar Port Colborn in het zuiden van Ontario. Hij vond werk in een blok fabriek. Daarna heeft hij begonnen bij de vervaardiging van door hemzelf en ten slotte had hij zijn eigen fabriek van beton elementen.Hij verkocht het bedrijf en gepensioneerden. Maar hij werd ziek en stierf in?

Zijn vrouw

De kinderen:

1.Gerda.Zutt ..., H ......

2.Rita. Zutt ...........

3.Nelly Zutt ..........

4.Joyce Zutt ..........

Powered by Family Tree PHP 1.2 © 2009-2010 Gerrit Veldman